Kliniek De Baronie

Baron Ruzettelaan 242
8310 Assebroek (Brugge)
T. +32 50 55 89 00
E. info@debaronie.eu

"Kliniek De Baronie"
Verdoving

LOKALE VERDOVING

Update Your Approach to Local Anesthesia - Decisions in DentistryHeel wat ingrepen kunnen uitgevoerd worden onder lokale verdoving. Dit geldt zowel voor kleine huidcorrecties (bijv. geboortevlekjes) als voor grotere ingrepen zoals mini face lifts, oorcorrectie enz. Zo nodig worden in geval van langdurige ingrepen er tevens kalmerende middelen gegeven. De ingreep kan rustig en geheel pijnloos verlopen. Het grote voordeel is uiteraard dat geen ontwaakperiode nodig is en de patiënt(e) onmiddellijk na de ingreep de Kliniek mag en kan verlaten. Let wel dat de patiënt(e) na een ingreep waarbij ook kalmerende middelen werden gegeven niet zelf mag auto rijden, en dus moet begeleid worden.
Liposculptuur wordt in principe ook steeds onder lokale verdoving uitgevoerd, zelfs al wordt een operatieduur van maar dan twee uur verwacht. Enkel patiënten die vooraf aangeven echt niet te kiezen voor lokale verdoving worden behandeld onder algehele sedatie. De techniek voor liposuctie onder lokale verdoving is uiterst veilig en patiëntvriendelijk en heet TUMESCENTE VERDOVING. Daarbij worden grote hoeveelheden verdovende vloeistof ingespoten in de te behandelen zones. Deze methode biedt een aantal zeer grote voordelen. Vooreerst is de techniek uiterst veilig en is geen ontwaakperiode nodig. Daarenboven wordt de chirurgische precisie sterkt verhoogd gezien de wakkere patiënt voortdurend kan “meehelpen” door steeds van positie te wisselen op de operatietafel waardoor adequater en egaler kan worden gewerkt. Dat komt het esthetisch resultaat ten goede…

SEDATIE - ALGEHELE VERDOVING

Een aantal ingrepen kunnen niet gebeuren onder lokale verdoving. Er wordt dan beroep gedaan op een erkend geneesheer-anesthesist om de lokale verdoving toegediend door de (plastisch) chirurg aan te vullen met intraveneuze verdoving. Deze techniek heet in het Engels TIVA en staat voor Totale Intraveneuze Anesthesia. Soms noemt men dit “twilight sedation” en in Nederland heeft men het over een “roesje”. Hierbij worden de producten via een infuus toegediend, en wordt geen gebruik gemaakt van anesthesiegassen. Het infuus zal na de ingreep nog een tijdje ter plaatse blijven : zo kan extra medicatie zo nodig op de verkoeverkamer na de ingreep nog toegediend worden. De belangrijkste voordelen van deze techniek is dat er geen postoperatieve misselijkheid of braken optreedt, en dat u na ongeveer 1 u mag eten en drinken.
 
Na een laatste bezoek van de anesthesist op de kamer kan de patiënt(e), voorzien van eventuele voorschriften en de nodige referenties om de behandelende artsen te kunnen bereiken, ontslaan worden mits begeleiding van een volwassen persoon. De patiënt kan volkomen wakker en fit de Kliniek verlaten 1 tot 2 uur na het beëindigen van de ingreep.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer