Maak uw online afspraak

"Gelaat en hals"
Regeneratieve chirurgie en huidverjonging

Wat is regeneratieve chirurgie?

Regeneratieve chirurgie is een recent en zich snel ontwikkelend gebied binnen de geneeskunde en chirurgie dat zich richt op het herstellen of regenereren van beschadigde weefsels en organen om de functie en kwaliteit ervan te verbeteren. In tegenstelling tot traditionele chirurgische benaderingen, waarbij beschadigd weefsel vaak wordt gerepareerd of vervangen door kunstmatige materialen of weefsels uit andere delen van het lichaam, is regeneratieve chirurgie gericht op het benutten van de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam om weefselherstel en regeneratie te bevorderen.

Esthetische indicaties voor regeneratieve behandeling zijn
- verslapte huid
- fijne lijntjes en rimpeltjes
- littekens allerhande zoals na acné of brandwonden
- zonbeschadigde huid
- pigmentstoornissen
- grove poriën
- striemen
- haaruitval

Regeneratieve chirurgie omvat een verscheidenheid aan technieken en benaderingen, maar in de wereld van de esthetische chirurgie en geneeskunde wordt voornamelijk gewerkt met microneedling, stamcellen (nanofat microneedling) en bloedplaatjes (platelet rich plasma afgekort PRP). Deze technieken zijn toepasbaar over het volledige lichaam, in tegenstelling tot lasers en diepere peels, dus ook voorarm en handen, décolleté, bovenarmen etc.

Microneedling, ook bekend als collageeninductietherapie, kan beschouw worden als een vorm van regeneratieve geneeskunde en wordt vooral toegepast in de cosmetische dermatologie en huidverzorging/verjonging. Met een speciaal apparaat met meerdere naaldjes wordt aan een snelheid van 1.920 micro-huidperforaties per seconde een gecontroleerd wondoppervlak gecreëerd.
10 Pcs 12 Pin Microneedling Cartridges Needles Screw Port Replacement  (12pin, Screw)          Dermapen: Qué es, Beneficios y para que sirve? - Centro de Estética | DIS  Estetica

Deze kleine huidperforaties zetten een proces van wondheling in gang met productie van nieuwe collageen en elastine vezels en tevens regeneratie van nieuwe cellen. Dit leidt tot een verbetering van de huidtextuur, pigmentatie en elasticiteit en verbetering van fjijne lijntjes, rimpeltjes en eventuele littekens. 
 

 11.700+ Stamcel Stockfoto's, afbeeldingen en royalty-free beelden - iStock  | Stamceltherapie


Stamcellen zijn ongedifferentieerde cellen die het potentieel hebben om zich te ontwikkelen tot verschillende soorten cellen in het lichaam. De stamcellen worden geoogst uit het eigen lichaam van de patiënt, meer bepaald uit het vetweefsel waarin zich veel stamcellen bevinden, en worden gebruikt om weefselherstel en -regeneratie te bevorderen. In de esthetische chirurgie wordt dit voornamelijk toegepast voor huidverjonging en tegengaan van haaruitval.

Bloedplaatjes (Trombocyten) - Wat doen Bloedplaatjes? - Bloedcellen.nl

Bij bloedplaatjes-rijk plasma (PRP) therapie wordt het eigen bloed van de patiënt gebruikt om een geconcentreerde oplossing van bloedplaatjes en groeifactoren te extraheren, die vervolgens worden geïnjecteerd in gebieden met letsel of weefselschade om genezing en regeneratie te stimuleren. Wanneer het wordt toegepast voor huidverjonging van het gelaat staat dit beter bekend als "vampire face lift". De voornaamste indicaties zijn echter haaruitval en littekencorrectie.

Hoe verloopt een PRP behandeling?

Prikposten Radboudumc - Radboudumc  GPS behandeling bij hielspoor (bloedplaatjes therapie)  Best PRP Injections Rancho Cucamonga | Channell Wellness & Aesthetics

Tijdens een voorfagaande consultatie worden de indicaties en de te verwachten resultaten met de patiënt besproken.
De behandelng zelf start met een eenvoudige bloedafname. Het bloedmonster wordt vervolgens gecentrifugeerd waardoor het plasma met daarin de bloedplaatjes wordt gescheiden van de andere bloecomponenten. Vervolgens wordt het PRP aangebracht op de huid en door middel van microneedling in de huid ingebracht. Dit kan perfect onder lokale verdoving. De naaldjes maken kleine wondjes tot diep in de huid zodat het PRP de huid kan binnendringen. Na de behandeling ziet de huid wat bloederig en roze. Deze roos/rode verkleuring is na een paar dagen volledig verdwenen. Na de behandeling krijgt u nog specifieke instructies voor nazorg. Meestal zijn meerdere sessies noodzakelijk voor een optimaal resultaat.

Hoe verloopt nanofat microneedling?

Nanofat microneedling combineert twee technieken: nanofat grafting en microneedling. De behandeling wordt zeer vaak gecombineerd met face en hals lift, maar kan ook als procedure op zichzelf onder lokale verdoving.
De behandeling start met het opzuigen van een kleine hoeveelheid vet. Dit kan op elke gewenste plaats van het lichaam maar wordt bij voorkeur uitgevoerd rond de navel. Het verkregen vet wordt op een zeer specifieke manier verwerkt om nanofat te verkrijgen, een olie-achtige substantie. Deze olie bevat zeer hoge concentraties regeneratieve cellen, stamcellen, en groeifactoren.
Het nanofat wordt vervolgens aangebracht op het te behandelen huidoppervlak. Het microneedling toestel wordt vervolgens gebruikt om het nanofat in de huid le laten penetreren. Het mecroneedling apparaat maakt kleine perforaties in de huid zodat het nanofat tot diep in de huid kan doordringen. Na de behandeling krijgt de patiënt nog wat eenvoudige instructies voor nazorg. De huid ziet na de behandeling wat gezwollen en roze uit en vol kleine blauwe plekjes die na een paar dagen volkomen verdwenen zijn. 

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer