Maak uw online afspraak

"Lichaam"
Armlift

Bij veroudering en zeker ook na vermagering kan de huid van de bovenarmen uitzakken en een huidoverschot vertonen. Een armlift kan dit verhelpen. Hierbij wordt huid- en vetoverschot chirurgisch verwijderd, eventueel gecombineerd met een liposculptuur van de armen en omliggende zones.

Soorten armlift

Arm Lift, BrachioplastyWanneer het huid- en vetoverschot van de bovenarmen niet al te uitgesproken is volstaat een wegname en lifting van de huid aan de binnenzijde van de arm. Bij deze ingreep is er een beperkt litteken dat loopt van de elleboog tot aan de oksel. Door het opspannen van de huid resulteert in een fraaiere contour van de  bovenarm.


Dr.Henri StephanEen meer uitgebreide armlift kan noodzakelijk zijn wanneer er echt een overmatig huidoverschot aanwezig is. Het litteken loopt dan niet enkel aan de binnenzijde van de bovenarm van de oksel tot de elleboog, maar ook dwars over de oksel.


Brachioplasty with liposuction resection | Plastic Surgery KeyIn uitzonderlijke gevallen kan zelfs een correctie van huidverschot aan de zijkant van de borstkas worden verholpen, maar dat vraagt een litteken dat tot op de zijkant van de borstkas loopt.
De ingreep

Voordat de ingreep start bespreekt de chirurg nog eens de volledige procedure met de patiënt. Daarna wordt het operatiegebied uitgetekend door de chirurg. De ingreep gaat steeds door onder sedatie. De operatietijd bedraagt ongeveer 3 uur.

Na de ingreep

Na de ingreep komt u bij op de recovery. Na een paar uur mag u de kliniek verlaten. U dient gedurende 2 weken een elastisch verband te dragen. Er wordt een controle raadpleging georganiseerd na 1 week. Er wordt aanbevolen niet te sporten noch zwaar werk te verrichten gedurende 4 weken na de operatie. Er kan een uitgesproken zwelling optreden die gedurende 1 tot 2 weken.

Littekens en het resultaat

Een armlift geeft goede resultaten en is vrij snel na de ingreep zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat laat echter ongeveer 3 maand op zich wachten. De arm is slanker en de huid is heel wat strakker. U zal ook specifieke instructies krijgen hoe het litteken te verzorgen voor een optimaal resultaat. Belangrijk is te weten dat er ongeveer 1 jaar nodig zal zijn om het litteken volledig te laten rijpen. In de eerste maanden kan het litteken rood zijn maar dat verdwijnt in de loop van deze rijpingsperiode.

Complicaties en risico’s van een armlift

Een armlift is een veel uitgevoerde operatie en in ervaren handen is het risico op complicaties zeer klein.
De meest voorkomende complicaties van een armlift zijn nabloeding, infectie, openvallende wonde en afsterven van huid en onderhuids vet, en gevoelsstoornissen. Rokers lopen duidelijk meer risico op deze complicaties en vandaar dat zeer aanbevolen wordt minstens 6 weken voor de ingreep te stoppen met roken.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer