Maak uw online afspraak

"Voor Mannen"
Borstverkleining voor mannen

Gynaecomastie : borstvorming bij mannen

Gynaecomastie is de wetenschappelijk term voor borstvorming bij mannen. Dit kan storend zijn voor veel mannen, zowel met als zonder kledij, maar zeker als dat zelfs met kledij zichtbaar wordt.

Male Breast Reduction Surgery (Gynaecomastia liposuction) | Cape TownDeze borstvorming komt vaak voor bij pubers. Door de hormonale veranderingen van de puberteit gaat de borstklier ontwikkelen. In de meeste gevallen gaat dit spontaan weer voorbij en zal een ingreep vaak tot meer dan een jaar worden uitgesteld. Een consult bij de endocrinoloog (hormonenspecialist) is aangewezen.
 
Wanneer de gynaecomastie ontstaat op volwassen leeftijd kunnen daar meerdere oorzaken aan de grond liggen. Dit zou een gevolg kunnen zijn van verstoorde werking van lever of schildklier of van een bijniertumor bijvoorbeeld. In deze gevallen zal een medische controle en behandeling noodzakelijk zijn. Bij volwassen mannen zal ook altijd eerst een echografie worden uitgevoerd om te bepalen of het werkelijk gaat om borstklierweefsel, of eerder om een vetophoping, of beide. Gelukkig gaat het meestal enkel om een vetophoping, zeker bij de zwaardere mannen. De echografie is zeer belangrijk niet alleen uit medisch oogpunt, maar zal ook bepalend zijn voor de keuze van de techniek die zal worden gebruikt als esthetische correctie.
 

Hoe wordt een borstverkleining bij mannen uitgevoerd?

In de meeste gevallen betreft het enkel vetweefsel. In dat geval kan de gynaecomastie behandeld worden met enkel liposuctie. Deze ingreep kan doorgaan onder lokale verdoving of desgewenst onder sedatie. Na de behandeling moet ongeveer 2 weken een drukpak worden gedragen. Het herstel verloopt vlot en er zijn zeer weinig complicaties.
 
Mammary adenectomy by periareolar incision for gynecomastia grade ...                     
 Wanneer het blijkt om echt klierweefsel te gaan, dat dient dit chirurgisch te worden verwijderd. In de meeste gevallen kan dat via een minimale insnede aan de onderzijde van de tepel. Heel uitzonderlijk is het kliervolume zo groot, dat er ook een huidoverschot is. In deze zeldzame gevallen dient er dan ook rondom de tepel een gedeelte van de huid worden weggenomen. Dat resulteert in een litteken rond de tepel, maar dat geneest uitstekend.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer