Maak uw online afspraak

"Lichaam"
Dijlift

Door veroudering of na sterke vermagering kunnen dijen verslappen wat vooral zichtbaar kan zijn aan de binnenzijde van de bovenbenen. Dit kan verholpen worden met een dijlift waarbij overtollige huid maar ook vet wordt verwijderd, eventueel in combinatie met een liposculptuur van de omliggende zones. Dit resulteert in een bovenbeen dat strakker oogt, maar hierbij verbetert de huidkwaliteit en elasticiteit net.

Soorten dijlift

Thigh Lift – Darien, CT – Fairfield County, CT – Bridgeport, CTBij matig huidoverschot kan een beperkte dijlift volstaan. Hierbij wordt aan de binnenzijde van het bovenbeen een huid wig verwijderd net onder de lies-bilplooi. De resulteert in een litteken dat netjes in de plooi valt en dus quasi onzichtbaar is.
Wanneer het huid- en vetoverschot meer uitgesproken is, kan het noodzakelijk zijn een uitgebreide dijlift uit te voeren waarbij ook huid en vet over de volledige binnenzijde van het bovenbeen wordt weggenomen. Hierbij ontstaat een litteken in de liesplooi en ook een verticaal litteken van de liesplooi tot boven de knie. Het verticale litteken bevindt zich aan de binnenzijde van het bovenbeen.

De ingreep

Voordat de ingreep start bespreekt de chirurg nog eens de volledige procedure met de patiënt. Daarna wordt het operatiegebied uitgetekend door de chirurg. De ingreep gaat steeds door onder sedatie. De operatietijd bedraagt ongeveer 3 uur.

Na de ingreep

Na de ingreep komt u bij op de recovery. Na een paar uur mag u de kliniek verlaten. U dient gedurende 4 weken een elastisch verband te dragen. Er wordt een controle raadpleging georganiseerd na 1 week. Er wordt aanbevolen niet te sporten noch zwaar werk te verrichten gedurende 4 weken na de operatie. Er kan een uitgesproken zwelling optreden die gedurende 2 tot 4 weken.

Littekens en het resultaat

Een dijlift geeft goede resultaten en is vrij snel na de ingreep zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat laat echter ongeveer 3 maand op zich wachten. De binnenzijde van de bovenbenen is slanker en de huid is heel wat strakker. U zal ook specifieke instructies krijgen hoe het litteken te verzorgen voor een optimaal resultaat. Belangrijk is te weten dat er ongeveer 1 jaar nodig zal zijn om het litteken volledig te laten rijpen. In de eerste maanden kan het litteken rood zijn maar dat verdwijnt in de loop van deze rijpingsperiode.

Complicaties en risico’s van een dijlift

Een dijlift is een veel uitgevoerde operatie en in ervaren handen is het risico op complicaties zeer klein.
De meest voorkomende complicaties van een dijlift zijn nabloeding, infectie, openvallende wonde en afsterven van huid en onderhuids vet, en gevoelsstoornissen. Rokers lopen duidelijk meer risico op deze complicaties en vandaar dat zeer aanbevolen wordt minstens 6 weken voor de ingreep te stoppen met roken.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer