Maak uw online afspraak

"Gelaat en hals"
Oor- en oorlelcorrectie

Correctie van afstaande oren (flaporen)

Beauty, cosmetic, ear, otoplasty, plastic, surgery, treatment iconAfstaande oren (flaporen) kunnen een zware psychologische belasting zijn.  Veel mensen vinden dat niet mooi en willen er van af. Middels een flapoorcorrectie kunnen uw oren weer in de normale stand gezet worden. De ingreep duurt kort en is vrijwel pijnloos.
 
We spreken van een flapoor wanneer de buitenste oorrand meer dan 2,5 centimeter van het hoofd staat. Hierdoor zijn de oren zeer opvallend. Er zijn mensen die zich er helemaal niet druk om maken, maar ook zijn er personen die er zich aan storen. Ze voelen zich minder zeker door hun uiterlijk. Sommige kinderen worden zelfs gepest vanwege hun afstaande oren.
 
Een flapoorcorrectie is een eenvoudige en kortdurende ingreep met blijvend resultaat. Tijdens een flapoorcorrectie zet de plastisch chirurg het kraakbeen in de juiste vorm via een sneetje aan de achterkant van de oorschelp. De ingreep vergt geen opname en duurt ongeveer anderhalf uur. Na de ingreep kan de patiënt vrijwel onmiddellijk de kliniek verlaten. De ingreep gebeurt bij volwassenen vrijwel steeds onder lokale verdoving. Een lichte sedatie is uiteraard op verzoek ook mogelijk. Bij lokale verdoving kan de patiënt onmiddellijk na de ingreep de kliniek verlaten. Na een sedatie dient de patiënt eerst 1 tot 2 uur bij te komen op de recovery en kan daarna de kliniek verlaten. Na de ingreep moet u het even rustig aan doen en sporten moet u niet gaan doen voor een paar weken (hangt af van welke sport u beoefent). Ook draagt u gedurende 2 dagen een drukverband, waarna u een week lang dag en nacht een haarband heeft. Daarna dient u nog 5 weken alleen s’ nachts de haarband te dragen. Zijn uw oren genezen, dan hoeft u niet bang te zijn dat uw flaporen terugkomen. Een oorcorrectie biedt namelijk een blijvend resultaat.

Correctie van de oorlel

OORLELVERKLEINING
Earlobe Reduction by Dr. Alejandro NogueiraBij ouder worden kan een oorlel wel tot 30 % in lengte toenemen. Een oorlelverkleining is een kleine ingreep onder lokale verdoving en duurt ongeveer een uur. De littekens zijn zo geplaatst dat ze praktisch onzichtbaar zijn. Een oorlel verkleining is een ingreep die vaak gecombineerd wordt met een face of hals lift.


 
INGESCHEURDE OORLEL
Ear Lobe Surgery (Repairing and Reshaping) | Cape TownDoor het dragen van oorbellen kan er een volledige of gedeeltelijke scheur van de oorlel optreden. Dit kan verholpen worden middels een kleine ingreep onder lokale verdoving en laat quasi onzichtbare littekens achter.
 
OORLEL VERGROTING
Bij sommige patiënten zijn de oorlellen bijzonder klein en ervaren sommige patiënten dit als onesthetisch. Een oorlel kan vergroot worden door inspuiting van het vulmiddel hyaluronzuur.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer