Maak uw online afspraak

"Lichaam"
Lichaamscontour na gewichtsverlies

Zwaarlijvigheid of obesitas is een frequent en toenemend voorkomend probleem. Sommigen slagen er in hun gewicht terug onder controle te houden met dieet en sport, maar in toenemende mate wordt beroep gedaan op de zogenaamde bariatrische chirurgie, om door middel van een ingreep aan het maag-darm stelsel het gewicht onder controle te krijgen. Vaak leiden deze ingrepen tot een massaal gewichtsverlies met helaas vaak een uitgesproken huidoverschot, meest voorkomend ter hoogte van de armen, de borsten, de buik , de rug en de bovenbenen. Dit huidoverschot wordt door de patiënten ervaren als lelijk, maar kan ook hinderend zijn bij bepaalde activiteiten en kan zelfs tot een hygiëne probleem leiden. Ook leidt sterke vermagering vaak tot een onesthetische vermagering van het gelaat. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.
 
Tal van plastische correcties kunnen helpen om uw lichaam weer een mooie contour te bezorgen, door wegname van het huidoverschot. Vandaar dat dit in het Engels “body contour surgery” heet.
 
Een belangrijk nadeel zijn de littekens die noodzakelijker wijze moeten gemaakt worden om de overtollige huid te verstrakken. Deze littekens vervagen met de tijd tot een zeer aanvaardbaar uitzicht en worden door de patiënten vlot geaccepteerd gezien ze zeer tevreden zijn over de nieuwe contour.

BUIKWANDCORRECTIE

Cosmetic Avenue - Mini Tummy Tuck - Plastic Surgery Clinic Melbrourne

De meest uitgevoerde operatie betreft een buikwandcorrectie gezien daar het huidoverschot vaak het meest uitgesproken is. Er bestaan ook gevallen die zo uitgesproken zijn dat de huidplooi die ontstaat op de buik verder loopt tot op de rug. In dat geval kan een buikwandcorrectie uitgebreid worden met een correctie van de plooi op de rug. Het litteken dat hierdoor ontstaat loopt dan volledig rondom het lichaam. Vaak is tussenkomst van het ziekenfonds mogelijk.

BORST

Breast Lift
Gewichtsverlies leidt ook vaak tot hangende borsten, waarvoor een lift (met of zonder prothese) kan worden uitgevoerd. Bij een groot huidoverschot aan de zijkant van de borst kan soms dit weefsel gebruikt worden om de borst te vullen, waardoor dan geen prothese noodzakelijk is voor volumeherstel.

ARMLIFT

Dr.Henri Stephan
Doorhangende bovenarmen zijn niet alleen esthetisch maar ook functioneel hinderlijk. Het overtollige huid en vet weefsel kan worden weggeomen middels een arm lift. Hierbij wordt een litteken gemaakt aan de binnenzijde van de bovenarm. Wanneer ook veel huidoverschot aanwezig is aan de zijkant van de borstkas kan dat ook worden weggenomen, maar dat resulteert dan ook in een langer litteken.

DIJLIFT

A Thigh Lift Charleston Cosmetic Surgery procedure, also known as ...     

Vaak ontstaat na zware vermagering een huidoverschot aan de binnenzijde van het bovenbeen. Indien dit overschot aan huid fysiek belemmert en als storend wordt ervaren kan een dijbeenlift de huid weer mooi op de benen laten aansluiten. Een dijbeenlift is een grote ingreep waarbij de overtollige huid wordt weggehaald. Eventueel kan de ingreep met een liposculptuur behandeling worden gecombineerd om het teveel aan onderhuids vet te verwijderen. Een blijvend litteken is na de ingreep altijd aanwezig. Het litteken is gelegen in de liesplooi en loopt soms door tot halverwege de binnen-achterzijde van het bovenbeen.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer