Maak uw online afspraak

"Transgender"
MTF borstcorrectie

MTF patiënten onder  hormoon therapie zullen onder invloed van deze hormonen een borstklierontwikkeling op gang zien komen, maar vaak is deze slechts beperkt in volume. MTF borstvergroting kan een oplossing bieden aan transvrouwen (of non-binaire personen) die hun borst een meer vrouwelijk uiterlijk willen geven. Zowel het volume als ook de vorm van de borst wordt voor de ingreep uitvoerig met de patiënt besproken. Het ultieme doel van deze ingreep is de patiënten zich beter in hun vel te laten voelen omdat hun lichamelijke kenmerken beter in de lijn liggen van hun zelfbeeld en hoe ze zich aan de buitenwereld kunnen voordoen. Het gevoel van eigenwaarde en het zelfvertrouwen neemt hierdoor toe. Het is echter wel van uitermate groot belang realistische verwachtingen te hebben bij deze ingreep. Er zijn nadelen zoals bijvoorbeeld littekens en ook complicaties zijn mogelijk. Er dienen een aantal keuzes te worden gemaakt door de patiënt. Dr. Myny zal met de patiënt de verschillende opties bespreken.

MTF borstvergroting met protheses

Wanneer een borstaugmentatie overwogen wordt moten een aantal keuzes gemaakt worden.
 
Vulling van het implantaat : fysiologisch water of silicone
Types Of Breast Implants | BreastAugmentation101De eerste keuze zijn implantaten met silicone vulling omdat ze zachter aanvoelen en een meer natuurlijk resultaat opleveren. Een vulling met fysiologisch water kan ook maar dat voelt harder aan.


Cupmaat: grootte van het implantaat
Breast Reduction Surgery in Turkey - Prof. Dr. Bekir AtikEr wordt met de patiënt besproken welke cupmaat gewenst is. Belangrijke maatstaf hierbij is dat er best gekozen wordt voor een cupmaat die proportioneel is aan de lichaamsbouw. Om dit volume te bepalen wordt gebruik gemaakt van uitwendige pasprotheses en wordt een 3D simulatie gemaakt.
 

Vorm van het implantaat
Pin on Breast AugmentationEr bestaan twee vormen. Vooreerst zijn er de gewone ronde protheses. Deze worden meest gekozen omdat ze een uitgesproken bolling aan de borst geven, iets wat transgender patiënten vaak verkiezen. Ander voordeel is dat als deze protheses draaien (roteren) in de holte waarin ze geplaatst zijn, er geen vormverandering van de borst optreedt.
Druppelvormige, ook wel anatomische protheses genaamd, zijn een mogelijkheid wanneer de patiënt liever geen bolling van de borst wenst, vooral niet in de bovenpool. De bovenpool is dan platter en dat oogt natuurlijker. Het grootste nadeel is dat wanneer deze druppelvormige protheses draaien in de holte, er een onnatuurlijke vormverandering van de borst kan optreden, die zelfs een heroperatie kan noodzakelijk maken.
 
Plaats van de insnede
Ook hier zijn diverse mogelijkheden. De eerste keuze is een sneetje van ongeveer 3 tot 4 cm in de borstplooi. Dit is de beste keuze want het is aangetoond dat met deze methode er zich het minst aantal complicaties voordoen. Andere mogelijkheden zijn de een sneetje rond de tepel of een sneetje in de oksel. Deze laatste methode is het minst wenselijk gezien het hoog aantal complicaties, mogelijke  asymmetrie van de borsten en heroperaties.

MTF borstvergroting met eigen vet

composite breast augmentation - Excellence in plastic surgery.Borstvergroting met eigen vet (lipofilling) behoort tot de mogelijkheden en zal in de toekomst vermoedelijk de eerste keuze behandeling worden. Tegenwoordig wordt deze methode niet vaak toegepast want er zijn duidelijke nadelen. Vooreerst is er slechts een bepekte volumetoename mogelijk van ongeveer 250 cc, zeker wanneer de huid van de patiënt zeer strak is. Dat zorgt ervoor dat er in de meerderheid van de gevallen meerdere sessies noodzakelijk zullen zijn, wat de kosten sterk doet toenemen. Wat echter wel vaak gedaan wordt, is het combineren van een borstprothese met lipofilling. Dit heet een “composiet” borstvergroting. Dit kan vooral nuttig zijn bij magere patiënten waarbij de prothese zeer zichtbaar is. Door het opvullen van de onderhuidse vetlaag, zodat deze laag dikker wordt gemaakt, is de prothese beter gecamoufleerd en minder zichtbaar, met een veel natuurlijker resultaat tot gevolg.

 

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer