"Gelaat en hals"
Haartransplantatie

Greffe de cheveux chez l'homme. Diagnostic de la chute de cheveux ...

Een haartransplantatie biedt een oplossing voor kaalheid van de kruin of inhammen en voor sterk uitdunnende haar. De ingreep kan zowel bij mannen als bij vrouwen. Ook zogenaamde “cicatriciële alopecie” (kale zone veroorzaakt door een litteken bijv. na brandwonden) kan worden behandeld. Er kunnen ook haartransplantaties plaatsvinden naar de snor, baard en wenkbrauwen. Bedekking van littekens na facelift etc. is ook mogelijk. De ingreep vindt steeds plaats onder locale verdoving.

Greffe de cheveux de la femme. Clinique Capillaire ParisDe meeste patiënten die zich melden zijn mannen. Bij jongere mannen met beginnende kaalheid is het mogelijk dat deze kaalheid zich nog verder doorzet. Er wordt een bepaalde schaal gebruikt om de graad van kaalheid te bepalen (schaal van Norwood). Als u zich bij ons aanmeld en heeft bijv. stadium 2, is het mogelijk dat u later toch evolueert naar stadium 6. Onze gespecialiseerde arts zal dit verder met u bespreken.

Er wordt gebruik gemaakt van het eigen haar van de patiënt, en dat wordt weggehaald uit de “donorzone”  op de achterzijde van het hoofd. Dit is een speciaal haartype dat nooit uitvalt. Het totale aantal haren dat in aanmerking komt om getransplanteerd te worden bedraagt +/- 15.000 en daarvan kan ongeveer 30 % gebruikt worden zonder echt zichtbare littekens na te laten, ongeveer 5.000 dus. Het is op jongere leeftijd ook niet aangewezen om al deze haren te gaan gebruiken, want op latere leeftijd, met voortschrijdende kaalheid, zou u wel eens een tweede haartransplantatie nodig kunnen hebben, en dan zijn deze haren uiteraard nodig.
Het getransplanteerde haar valt een paar weken na de operatie terug uit. Het is het haarzakje dat moet overleven en van waaruit na enkele maanden een nieuw haar groeit. Het eindresultaat is na ongeveer 1 jaar zichtbaar.

Gebruikte methodes: FUE en FUT

FUE: A NOVA FASE DO TRANSPLANTE CAPILAR SEM CICATRIZ LINEAR

FUT staat voor “Follicular Unit Transplant”. Hierbij wordt een reepje behaarde hoofdhuid uit het achterhoofd weggenomen, en daarna door speciaal opgeleide verpleegkundigen onder een vergrotingsbril in stukjes van 1 of 2 haartjes gesneden. Deze grafts worden dan stuk voor stuk opnieuw geïmplanteerd. Begrijpelijk dat dit een ingreep is die tot een volledige werkdag kan duren. Er kunnen maximaal 3.000 grafts op deze manier worden getransplanteerd tijdens 1 sessie.

Bij de FUE-techniek (“Follicular Unit Extraction”) worden de grafts – ook wel haarzakjes genoemd – één voor één uit de haarkrans van het hoofd gehaald. Daarna worden ze eerst in een speciale groeivloeistof geplaatst, voordat ze worden getransplanteerd naar het gebied waar u weer wilt genieten van een vollere haardos. Deze methode laat geen littekens achter.
 
Tijdens de consultatie krijgt u een prijsvoorstel, alsook een verklarende brochure over het postoperatieve verloop.

Het postoperatieve verloop

Een lichte pijn in het gebied van het litteken kan optreden en is van korte duur. Het innemen van een pijnstiller kan nodig zijn.
Oedeem verschijnt in ongeveer 20% van de gevallen en is pijnloos, alsook ongevaarlijk. Het is vooral een reactie, die optreedt in de huid van de frontale zone. Dit duurt niet lang en verdwijnt bij het opstarten van een ontstekingswerende behandeling.
De hygiënische zorgen en preventieve maatregelen worden tijdens de consultatie toegelicht en opnieuw besproken op het einde van de interventie.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer