Maak uw online afspraak

"Gelaat en hals"
Ooglidcorrectie

Een frissere blik

Overhangende oogleden, wallen, rimpelvorming rondom de ogen en afhangende wenkbrauwen zijn vaak de eerste en meest opvallende tekenen van veroudering in het gezicht.
 
Een ooglidcorrectie is een niet al te zware operatie die een langdurig resultaat geeft. Het is een van de meest uitgevoerde plastisch chirurgische behandelingen. Overhangende oogleden en zware wallen geven u vaak een ouder en vermoeider uiterlijk. De correctie van zowel het onderste als bovenste ooglid kan zonodig tegelijkertijd worden uitgevoerd.
 

Wie komt in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Afhangende bovenoogleden of wallen onder de ogen kunnen enerzijds familiaal (erfelijk) voorkomen, anderzijds is het een van de vroegste tekenen van het verouderingsproces. De familiaal belaste patiënten, mannen én vrouwen, laten ooglidcorrecties meestal op jonge leeftijd uitvoeren, en dat kan zowel aan boven- en/of onderoogleden zijn. De meeste mensen die voor een ooglidcorrectie kiezen zijn echter dertig jaar of ouder.
 

Het eerste gesprek

De plastisch chirurg bekijkt uw oogleden en legt uit wat de mogelijkheden zijn. Het is zeer belangrijk dat u begrijpt dat bij een ooglidcorrectie vooral de overtollige huid en het teveel aan vet wordt weggenomen. Dit heeft echter maar een klein effect op de rimpels en op de kraaienpootjes. Die kunnen wel op andere manieren verholpen worden.
 

De voorbereiding

Om zwelling en verkleuring van de oogleden na de operatie zoveel mogelijk te beperken, wordt u geadviseerd in de week voorafgaand aan de ingreep Arnica D6-druppels te nemen. Die zijn zonder voorschrift verkrijgbaar bij de apotheek. Zorg dat iemand u na de operatie ophaalt om naar huis te brengen. Draag geen lenzen vanaf de dag van de operatie tot twee weken na de operatie.
 

De verdoving

De correctie van bovenoogleden kan “standaard” onder plaatselijke verdoving. Onderooglidcorrecties zijn echter iets ingrijpender en worden bij voorkeur onder sedatie uitgevoerd.
 

Correctie bovenoogleden

De plastisch chirurg neemt overtollige huid, vetweefsel en soms ook spierweefsel weg via een insnede in de natuurlijke oogplooi.

 

Correctie onderoogleden

Wallen zijn vaak het resultaat van overtollig vetweefsel dat zich binnen in de oogkas, net onder de huid bevindt. Via een snede onder de wimperrand wordt overtollig vet en het teveel aan spier en huid verwijderd. Het litteken wordt onderhuids gehecht. Soms wordt vet via een snede aan de binnenkant van het ooglid verwijderd, waardoor er geen littekens in de huid ontstaan.
 

Na de operatie

Oogleden zwellen snel op en worden snel blauw. Om zwellingen en verkleuringen rond uw ogen zo veel mogelijk tegen te gaan, is het raadzaam uw ogen de eerste 48 uur na de operatie te koelen met een koelbril. Ook kunnen uw ogen branderig aanvoelen of jeuken. Dat is een normale reactie en verdwijnt na een paar dagen vanzelf. Na een week moet u terugkomen om de hechtingen te laten verwijderen. De littekens van een bovenooglidcorrectie zijn overigens niet zichtbaar als u uw ogen open hebt. Die van een onderooglidcorrectie vallen onder de wimperrand en zijn dus helemaal onzichtbaar. Na ongeveer tien dagen kunt u weer aan het werk. Met make-up kunt u de verkleuringen enigszins camoufleren. Hou er rekening mee dat u de eerste twee weken geen contactlenzen kunt dragen.
 

Een nieuwe oogopslag

Na ongeveer twee weken zijn de zwellingen en verkleuringen verdwenen en kunt u ook weer make-up gebruiken. Let wel dat de totale genezingsperiode een paar maanden bedraagt, maar daar ziet de buitenwereld eigenlijk niets van. U hebt een frisse, jonge oogopslag gekregen, die u nog jarenlang zult houden. Bedenk wel dat een ooglidcorrectie geen rimpelbehandeling is. Als u zich toch stoort aan rimpeltjes in de huid rond uw ogen, kan een rimpelbehandeling vrijwel altijd gelijktijdig plaatsvinden.
 

Complicaties

Bij ooglidcorrecties zijn complicaties uiterst zeldzaam. Wel kunnen vrij forse zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan. Sommige mensen hebben na de ingreep enkele weken last van tranende of juist droge ogen. Dit is echter tijdelijk. De ingreep wordt uiterst precies uitgevoerd, want als er te veel huid wordt verwijderd, kan het gebeuren dat het oog niet meer goed sluit of dat het onderste ooglid van het oog af gaat staan, met alle vervelende gevolgen.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer