Maak uw online afspraak

"Transgender"
Introductie : FTM, MTF en non-binair

Dr. Myny heeft reeds twintig jaar ervaring in transgender chirurgie en heeft reeds honderden ingrepen uitgevoerd op transgender patiënten. Er is vanuit de samenleving een toenemende acceptatie en tolerantie naar de transgender gemeenschap en daardoor blijft het aantal transgender operaties ook toenemen.


FTM en MTF

“FTM” staat voor “Female to Male” en “MTF” staat voor “Male to Female”. Deze termen verwijzen naar personen die bij geboorte een bepaald gender zijn toegewezen op basis van uiterlijke geslachtskenmerken, maar die zich niet kunnen identificeren met dit gender. Masculinisatie of feminisatie van borsten, thorax en gelaat worden bij deze patiënten vaak uitgevoerd.

NON-BINAIR : FTN EN MTN


“FTN” staat voor “Female to Nonbinary or Gender Neutral” en “MTN” staat voor “Male to Nonbinary or Gender Neutral”. Deze termen verwijzen naar personen die bij geboorte een bepaald gender zijn toegewezen op basis van uiterlijke geslachtskenmerken, maar die zich niet kunnen identificeren met dit gender. Non-binair of gender neutraal doelt op individuen die zich niet kunnen inpassen in het binaire gender spectrum “man-vrouw” en zich noch als man noch als vrouw identificeren. Sommige non-binaire individuen overwegen chirurgische correcties om hun lichaamskarakteristieken beter te doen overeenstemmen met hun gender identiteit.

TRANSGENDER BORSTCORRECTIES: TOP SURGERY

Female-to-Male (FTM) - Beverly Hills, CA | Beverly Hills Breast ...Bij transgender personen wordt zeer vaak, en vaak als eerste stap een borstcorrectie overwogen. In het Engels spreekt men van “top surgery”. FTM personen ervaren de aanwezigheid van borsten als storend omdat ze hierdoor door de buitenwereld als vrouw worden gepercipieerd, terwijl ze helemaal geen vrouw voelen. De behandeling die hier wordt uitgevoerd is een transgender mastectomie. Ook bij FTN kan een transgender mastectomie overwogen worden maar er zijn een aantal specifiek overwegingen te maken. MTF patiënten ervaren de afwezigheid van borsten als storend omdat ze hierdoor door de buitenwereld als man worden gepercipieerd, terwijl ze helemaal geen man voelen. De behandeling die hier wordt uitgevoerd is een transgender borstvergroting. Ook bij MTN kan een transgender borst vergrotende operatie overwogen worden maar er zijn een aantal specifiek overwegingen te maken.
 

TRANSGENDER BODY COUNTOURING EN GELAATSCORRECTIE

De lichaamscontouren van mannen en vrouwen zijn duidelijk verschillend. Evenals de gelaatstrekken. Vaak tonen transgender patiënten interesse om ook deze lichaamskenmerken aan te passen.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer