Maak uw online afspraak

"Transgender"
Transgender body contouring

Er is in de meeste gevallen een duidelijk verschil in lichaamscontour tussen mannen en vrouwen. Deze verschillen worden veroorzaakt door een verschil in skelet, spieropbouw en vetdistributie. Vandaar dat veel transgender patiënten interesse hebben in ingrepen die hun lichaamscontouren kunnen aanpassen aan hun gender identiteit.

De belangrijkste zones ter correctie zijn de taille (zogenaamde “waist-to-hip ratio”) en de billen (gluteale zones).

Masculinisatie van de lichaamscontour

Gender Change Woman To Man | Awesome BodyEen vrouwelijk bekken is beduidend breder en anders gevormd dan bij de man. Principieel is chirurgie aan de botstructuur van het bekken niet mogelijk. Het bredere vrouwelijke bekken kan niet verkleind worden middels een operatie. Vandaar dat de lichaamscontour eigenlijk alleen maar kan gecorrigeerd worden door ingrepen aan de onderhuidse vetlaag.

Testosteron behandeling verandert de vetdistributie. Vandaar dat het aangewezen is het effect op de vetverdeling af te wachten tot na ongeveer 1 jaar na de start van de hormonen therapie.

Contour correctie is bij de patiënten mogelijk dankzij een liposculptuur van de typisch vrouwelijke vetdeposities. De meest frequent behandelde zones zijn ze zijn flanken, heupen, taille, binnenkant bovenbenen, billen en rijbroek.

Feminisatie van de lichaamscontour

Male-to-Female Breast Augmentation and Body Contouring | SpringerLinkEventuele hormoontherapie induceert duidelijke veranderingen voornamelijk op vlak van borstontwikkeling, verandering van vetdistributie en dus de lichaamscontour. Bij sommige patiënten zijn deze veranderingen niet uitgesproken genoeg en wensen zij verder chirurgische correctie. Wanneer hormoon therapie gevolgd wordt, wordt aangeraden gedurende minstens 1 jaar af te wachten wat de effecten ervan zijn, alvorens chirurgische correcties te overwegen.

Een meer vrouwelijke taille (waist-to-hip ratio) kan bekomen worden door liposculptuur van deze regio. Het te verwachten resultaat hangt echter ook in ruime mate van de skeletbouw af, maar ook van de hoeveelheid intra-abdominaal vet. Bij sommige patiënten zal bevredigende correctie dan ook niet mogelijk zijn.

Vrouwelijke billen zijn gekenmerkt door hun rondingen, volheid en projectie.  Feminisatie van de billen is mogelijk door lipofilling (“Brazilian butt lift”) of door bil implantaten. Lipofilling is voor de meeste patiënten de best aangewezen methode. De eerder mannelijk vetdeposities worden weggezogen, en daarna wordt het opgezogen vet geïnjecteerd in de billen. Voorwaarde is uiteraard dat er voldoende vet aanwezig is. Zo niet kan er steeds een bil implantaat geplaatst worden.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer