Maak uw online afspraak

"Voor Mannen"
Haartransplantatie

Kaalheid is een vaak voorkomend probleem zowel bij mannen als bij vrouwen. Dankzij de techniek van haartransplantatie met "mini-greffes" (2 tot 3 haartjes) en zelfs zogeheten "ultra-mini-greffes" is dit probleem in de overgrote meerderheid van de gevallen behandelbaar met uitstekende cosmetisch resultaten. In de Baronie wordt deze techniek uitgevoerd door een gespecialiseerde arts die reeds meer dan duizend behandelingen heeft uitgevoerd en zijn hele professionele carrière wijdt aan het uitvoeren van haartransplantaties.
Greffe de cheveux chez l'homme. Diagnostic de la chute de cheveux ...
Three Reasons Why You Should Consider Hair Transplantation in the ...

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR DEZE BEHANDELING.

In wezen zijn bijna alle vormen van kaalheid behandelbaar, zowel bij mannen als vrouwen, ongeacht de oorzaak ervan.
De voornaamste en meest voorkomende vorm van kaalheid (90 %) is de zogenaamde "androgenetische kaalheid". Deze is de "gewone" kaalheid die vooral mannen treft, maar ook soms voorkomt bij vrouwen. Dit is een hormoon-afhankelijke vorm van kaalheid, waarbij genetische en familiale factoren een grote rol spelen. Andere oorzaken zijn ongevallen met beschadiging van de behaarde hoofdhuid, na wegname huidtumoren, brandwonden, bestraling enz. Ook reconstructie van wenkbrauwen en wimpers is mogelijk.

DE EERSTE CONSULTATIE

De eerste consultatie duurt ruim één uur. Een uitgebreide medische vraagstelling en onderzoek van de patiënt moet de precieze oorzaak en het verloop van de kaalheid achterhalen. Soms kan een bloedafname noodzakelijk zijn. Er worden foto's getoond van vergelijkbare gevallen en de te verwachten resultaten worden met U besproken. U wordt ingelicht over de te ondergane behandeling.

DE INGREEP ZELF

De gehele ingreep gaat door onder locale verdoving en is volstrekt pijnloos.
Er bestaan 2 frequent gebruikte technieken. De eerste is de zogenaamde FUT, wat staat voor Follicular Unit Transplantation. Anderzijds is er de FUE, wat staat voor Follicular Unit Extraction. Beiden hebben voor- en nadelen, die u verder worden toegelicht door de behandelende arts tijdens de consultatie.

FUT vs. FUE Hair Transplant, Facts , Cost- The Forhair Clinic

Bij de FUT techniek wordt als eerste stap onder locale verdoving een zone behaarde huid weggenomen uit het achterhoofd (de zogeheten donorzone). Deze zone wordt zeer secuur gehecht zodat er een quasi onzichtbaar litteken ontstaat. Vervolgens kan de patiënt wat rusten, terwijl het team van gespecialiseerde verpleegkundigen het weggenomen stuk in minuscule stukjes versnijdt, met per stukje 1 (micro-greffe) of 2 tot 3 haartjes (mini-greffe). Daarna start de fase van de implantatie. Met een speciale naald wordt een klein gaatje gemaakt in de receptorzone, en met uiterste precies wordt in elk gaatje een haartje getransplanteerd. De afstand tussen de haartjes is bij deze techniek zo klein dat in de meerderheid van de gevallen het beoogde resultaat in één enkele sessie kan gerealiseerd worden. De duurtijd van de operatie hangt af van het aantal te transplanteren haartjes. Een sessie van 400 transplanten duur 2 tot 3 uur. Grotere sessies van 1200 to 1500 haartjes kan 5 tot 8 uur duren. Een uur na de ingreep kan de patiënt de kliniek verlaten.

The FUE Hair Transplant Process - Longevita Hair Transplant

Wanneer de FUE techniek wordt gebruikt, worden kleine transplantaten van 1,2 of 3 haren in het achterhoofd weggehaald, en daarna naar de kale plaats getransplanteerd. Het grootste nadeel van deze techniek is dat er een relatief groot aantal haren de transplantatie niet overleven. Het grote voordeel is uiteraard dat er geen litteken op het achterhoofd ontstaat.

NA DE INGREEP

Na de operatie kan een geringe pijn ontstaan die met eenvoudige pijnstillers te verhelpen is. Na langdurige sessies, kan er bij sommige patiënten (10 tot 20 %) wel een zwelling ontstaan rond de ogen en in het gelaat in het algemeen, die na een vier tot vijf dagen zal verdwijnen. De dag na de ingreep mag het haar gewassen worden met shampoo.

HET RESULTAAT

Over het algemeen groeien de haartjes terug na 2 tot 3 maanden. De haargroei zal op precies dezelfde manier gebeuren als normaal haar. Er is geen speciale verzorging van de getransplanteerde haartjes nodig. Op de plaats waar het haar is weggenomen op het achterhoofd zal een praktisch onzichtbaar litteken ontstaan.

DE RISICO'S

De risico's en mogelijke complicaties zijn zeer gering en allemaal spontaan oplosbaar. Theoretisch kan nabloeding, infectie, genezingsstoornis van de donorzone enz... optreden maar dat wordt na een haartransplantatie zelden of nooit gezien. Ook ingroeiende haartjes en cystjes kunnen ontstaan maar vaak is dat slechts tijdelijk.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer