Wegens wettelijke bepalingen dient u zich in te loggen om de pagina's met de voor- en na- foto's te kunnen bekijken. Hiervoor dient u zich in te schrijven. Indien u reeds over een account beschikt kan u hiermee hieronder inloggen.
Wachtwoord vergeten
Vul onderstaand uw e-mail adres in, we sturen u een nieuw wachtwoord toe
Registreren
Wenst u een account aan te vragen? Registreer u dan door hieronder uw registratiegegevens in te vullen.
Om u hierna te kunnen aanmelden, dient u de gebruikersnaam (uw e-mailadres) en het wachtwoord dat u ontving via e-mail, nadat u zich ingeschreven heeft, in te geven. Let op dit wachtwoord is hoofdlettergevoelig.
Naast de gewone borstlift, kunt u ook een kleine borstcorrectie laten uitvoeren. Principieel komt een patiënte in aanmerking voor een borstlift wanneer de tepel zich lager bevindt dan de plooi van de borst. Dan spreken we over een hangborst of "ptose". Wanneer de borst slap is maar de tepel zich op de normale positie bevindt, (boven of ter hoogte van de plooi) kan beter een beperkte borstvergrotende operatie worden uitgevoerd. Dan moeten er veel minder littekens gemaakt worden op de borst. Patiënten bij wie de tepel slechts minimaal gezakt is kunnen enkel een tepellift laten uitvoeren. Wanneer de borst doorhangt is het vaak ook aangewezen een prothese te plaatsen om het volume van de borst wat te vergroten (lift met prothese).
Het eerste gesprek
Tijdens het eerste gesprek worden uw wensen onderzocht en wordt in overleg besloten welke operatie noodzakelijk is : tepellift, borstlift, met of zonder prothese. Er wordt aan de patiënte duidelijk gemaakt wat de operatie precies inhoudt en waar de littekens zich zullen bevinden.
De voorbereiding
U ontvangt uitgebreide instructies om u op de operatie voor te bereiden. U moet een sportbeha kopen met een cupmaat zoals afgesproken. Bij voorkeur een beha met sluiting vooraan. Deze beha brengt u mee naar de kliniek want die zal later dienst doen als verband. Onder bepaalde omstandigheden zijn enkele preoperatieve onderzoeken noodzakelijk. Soms moet u medicatiegebruik stopzetten of aanpassen voor de operatie. In de grote meerderheid van de gevallen kan de patiënte dezelfde dag de kliniek verlaten. Zorg dat iemand u bij vertrek uit het ziekenhuis ophaalt. Omdat u de eerste tijd rustig aan moet doen, is het ook aan te raden vast wat extra hulp thuis te regelen.
De verdoving
Volledige borstlift gebeurt onder algehele narcose, en dit om redenen van veiligheid en comfort voor de patiënte. Enkel een beperkte borst- of tepellift is mogelijk onder lokale verdoving.
De operatie
Gemiddeld duurt een volledige borstcorrectie (met of zonder prothese) twee tot drie uur. De chirurg maakt een incisie rond de tepelhof, vandaar naar de borstplooi en soms ook nog in de borstplooi zelf, waarna de chirurg de tepel en tepelhof op een natuurlijke hoogte vastzet. In de meeste gevallen blijft de tepel verbonden met zenuwbanen en bloedvaten. Beperkte tepellift kan onder lokale verdoving uitgevoerd worden en gaat gepaard met een litteken alleen aan de bovenrand van de tepel, soms volledig rond de tepel.
Na de operatie
Bij een volledige borstlifting (met of zonder prothese) zijn de eerste dag(en) na de operatie uw borsten verbonden, zodat u niet meteen het resultaat kunt zien. In het begin zullen uw borsten enigszins gezwollen aanvoelen. De pijn is minimaal en zelden zijn pijnstillers nodig. Het zwaartegevoel in de borsten kan een of twee weken duren. Vanaf het moment dat het verband wordt verwijderd draagt u een sportbeha, die u moet blijven dragen dag en nacht gedurende een tweetal weken. Vaak is er een tijdelijke gevoelsstoornis van de borst of tepel. Bij de meeste vrouwen komt het gevoel na enkele weken of maanden terug. In een enkel geval kan het een jaar duren en alleen in uitzonderlijke gevallen blijven uw borsten min of meer gevoelloos. Na ongeveer twee weken kunt u weer aan het werk. Hou er wel rekening mee dat u de eerste drie tot vier weken geen zware dingen mag tillen.
Bij een tepellift worden enkel tapes op het litteken aangebracht. Deze hoeven niet verwijderd te worden tot u op controle komt één week na de operatie. U ervaart na een tepellift meestal geen enkele pijn. Gevoelsstoornissen komen niet voor.
Complicaties
Borstlifting is geen zware ingreep. Maar net als bij veel andere operaties kunnen er complicaties voorkomen, zoals nabloedingen, infectie, afsterven van huid, tepel of vet, of overtollige littekenvorming. Er is ook een minimale kans dat het gevoel in de tepels helemaal of gedeeltelijk verdwijnt. Maar realiseer u wel dat zulke complicaties gelukkig heel zeldzaam zijn.
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer