Wegens wettelijke bepalingen dient u zich in te loggen om de pagina's met de voor- en na- foto's te kunnen bekijken. Hiervoor dient u zich in te schrijven. Indien u reeds over een account beschikt kan u hiermee hieronder inloggen.
Wachtwoord vergeten
Vul onderstaand uw e-mail adres in, we sturen u een nieuw wachtwoord toe
Registreren
Wenst u een account aan te vragen? Registreer u dan door hieronder uw registratiegegevens in te vullen.
Om u hierna te kunnen aanmelden, dient u de gebruikersnaam (uw e-mailadres) en het wachtwoord dat u ontving via e-mail, nadat u zich ingeschreven heeft, in te geven. Let op dit wachtwoord is hoofdlettergevoelig.
Een buikwandcorrectie is bedoeld voor mannen of vrouwen met vetophopingen (hangbuikje) in de buikstreek, die niet of moeilijk weg te krijgen zijn met behulp van een dieet of oefeningen. Kleinere vetophopingen kunnen verholpen worden met liposculptuur.
Ook mensen die veel gewicht verloren hebben en daardoor te veel losse huid hebben, of bij wie door ouderdom de elasticiteit van de huid is afgenomen, doen goed aan een correctie van de buikwand.
Bij vrouwen die zwanger geweest zijn en bij wie de buikspieren niet meer goed aanspannen, kan de buik een bolling vertonen. Dit is vaak te wijten aan een overlangs uitscheuren van de pezige verbinding in de middellijn tussen de twee rechte buikspieren. Dit is een diastase van de rechte buikspieren. In bepaalde gevallen kan correctie van de spieren van de buikwand noodzakelijk zijn. Vrouwen die van plan zijn nog (een keer) zwanger te worden, kunnen beter wachten met de operatie tot na de laatste zwangerschap. Ook mensen die van plan zijn veel gewicht te verliezen, kunnen beter wachten tot na het gewichtsverlies.
Vaak kunnen ook striemen na zwangerschap worden verwijderd, althans toch het gedeelte dat zich onder de navel bevindt.
Een buikwandcorrectie is geen alternatieve methode om overgewicht kwijt te raken. Het is een volwaardige operatie, die goede en blijvende resultaten oplevert. Correctie van de buikwand is slechts aangewezen als gewichtsverlies of oefeningen geen uitkomst bieden.
Het eerste gesprek
Bij de overweging een buikwandcorrectie te laten uitvoeren, is de verhouding lengte/gewicht zeer belangrijk. Bij overgewicht zal worden aangeraden voor de operatie te streven naar uw ideaal gewicht. Bij het onderzoek dat wordt uitgevoerd, wordt ook aandacht besteed aan de eventuele noodzaak tot het hechten van de rechte buikspieren. U wordt uitvoerig ingelicht over de hele operatie en tevens over de mogelijke complicaties, die echter extreem zeldzaam zijn.
De voorbereiding
U ontvangt uitgebreide instructies om u op de operatie voor te bereiden. Zoals wat u mag eten of drinken voor de operatie en waar u rekening mee moet houden als u medicijnen slikt. Als u rookt, is het verstandig tijdelijk te stoppen, omdat het littekenweefsel dan sneller herstelt en u minder kans hebt op complicaties. Als u opeens verkouden of ziek zou worden, dan moet u de operatie uitstellen. Zorg dat iemand u na uw ontslag uit het ziekenhuis ophaalt om naar huis te brengen. Ook hulp voorzien in het huishouden is aangewezen.
De verdoving
Hoewel sommige klinieken en ziekenhuizen soms met een plaatselijke verdoving werken, hebben wij in de loop van de tijd geleerd dat een volledige narcose de veiligste manier van opereren garandeert.
De operatie
Bij de buikwandcorrectie wordt onderhuids vet en overtollige huid verwijderd. Indien nodig kan de chirurg ook de buikspier aanspannen. Als de vetophoping zich alleen onder uw navel bevindt, is de operatie eenvoudiger dan wanneer de ophoping ook boven de navel zit. Wanneer enkel de zone onder de navel gecorrigeerd wordt spreekt met van een mini-buikwandcorrectie. Wanneer zowel de zone onder maar ook boven de navel gecorrigeerd wordt is sprake van een volledige buikwandcorrectie. Indien nodig kan een correctie van de buikwand gecombineerd worden met een liposculptuur van bovenbuik en/of flanken. Littekens zijn onvermijdelijk. Er wordt een dwarse incisie gemaakt in de plooi net boven het schaamhaar, die onder de zogenaamde bikinilijn valt en dus goed te verbergen is. Omdat de navel in de regel moet verplaatst worden, zal rond de navel ook een klein littekentje zichtbaar zijn.
De operatie duurt gemiddeld anderhalf uur, afhankelijk van de hoeveelheid huid- en vetweefsel dat verwijderd moet worden.
Na de operatie
Na een buikwandcorrectie is het meestal nodig één of twee nachten in het ziekenhuis te blijven. Wanneer de ingreep plaatsvindt in de Baronie, kunt u dezelfde dag al de kliniek verlaten. Indien nodig, kunnen we thuisverpleging voorzien, maar dat is zeldzaam. Hoewel de pijn in het algemeen gering is, zult u toch tien dagen nodig hebben om te herstellen. De eerste dagen is uw buik enigszins gezwollen en pijnlijk. Na ongeveer een week komt u terug om de hechtingen eruit te laten halen. Het nadeel van de littekenvorming weegt over het algemeen ruimschoots op tegen het tevreden gevoel over de behandeling. Na twee tot drie weken kunt u weer aan het werk. Hoe beter uw conditie en buikspieren voor de operatie waren, hoe sneller u waarschijnlijk herstelt.
Het resultaat
Het resultaat van een buikwandcorrectie is onmiddellijk zichtbaar na het afhalen van het verband. Er is op dat ogenblik wel nog een zwelling aanwezig, zodat u er mag van uitgaan dat het resultaat nog beter wordt met de ontzwelling.
Complicaties
Complicaties na buikwandcorrecties zijn uiterst zeldzaam. Er kan een nabloeding optreden en soms kan de wond wat moeilijker genezen, zeker bij rokers en wanneer de operatie gecombineerd werd met een liposuctie. Er kan ook een "dood gevoel" ontstaan net boven het litteken. Meestal geneest dit na enkele maanden, maar uitzonderlijk is dit blijvend. De meest frequente complicatie is echter een seroom, wat betekent dat er onder de huid vocht opstapelt. Dit kan soms zelfs gepaard gaan met een echt klotsend gevoel. Deze complicatie is op zich helemaal niet ernstig, maar zal wat meer nacontroles noodzakelijk maken om het vocht weg te zuigen, wat overigens volledig pijnloos gebeurt.
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer