Maak uw online afspraak

"Voor Mannen"
Buikwandcorrectie

Abdominoplasty for men |Een buikwandcorrectie is bedoeld voor mannen, net als bij vrouwen trouwens, met een hangbuikje), dat niet of moeilijk weg te krijgen is met behulp van een dieet of oefeningen. Kleinere vetophopingen kunnen verholpen worden met liposculptuur.
Ook mensen die veel gewicht verloren hebben en daardoor te veel losse huid hebben, of bij wie door ouderdom de elasticiteit van de huid is afgenomen, doen goed aan een correctie van de buikwand.
Een buikwandcorrectie is geen alternatieve methode om overgewicht kwijt te raken. Het is een volwaardige operatie, die goede en blijvende resultaten oplevert.
Er bestaan in principe 2 types van buikwandcorrectie. Wanneer het huid- en vetoverschot zich enkel onder de navel bevindt kan een “mini” buikwandcorrectie worden uitgevoerd met enkel een litteken in de pubis plooi. Deze ingreep kan doorgaan in Kliniek De Baronie en vraagt geen opname.
Wanneer het overschot zich ook boven de navel bevindt dient een “volledige” buikwandcorrectie te gebeuren waarbij de navel ook moet verplaatst worden.  Deze ingreep vraagt een hospitalisatie van 1 nacht en gaat dus door in het ziekenhuis.

Het eerste gesprek

Bij de overweging een buikwandcorrectie te laten uitvoeren, is de verhouding lengte/gewicht zeer belangrijk. Bij overgewicht zal worden aangeraden voor de operatie te streven naar uw ideaal gewicht. Bij het onderzoek dat wordt uitgevoerd, wordt ook aandacht besteed aan de eventuele noodzaak tot het hechten van de rechte buikspieren. U wordt uitvoerig ingelicht over de hele operatie en tevens over de mogelijke complicaties, die echter extreem zeldzaam zijn.

De voorbereiding

U ontvangt uitgebreide instructies om u op de operatie voor te bereiden. Zoals wat u mag eten of drinken voor de operatie en waar u rekening mee moet houden als u medicijnen slikt. Als u rookt, is het verstandig tijdelijk te stoppen, omdat het littekenweefsel dan sneller herstelt en u minder kans hebt op complicaties. Als u opeens verkouden of ziek zou worden, dan moet u de operatie uitstellen. Zorg dat iemand u na uw ontslag uit het ziekenhuis ophaalt om naar huis te brengen. Ook hulp voorzien in het huishouden is aangewezen.

De verdoving

De ingreep vraagt steeds een algemene narcose.

De operatie

Bij de buikwandcorrectie wordt onderhuids vet en overtollige huid verwijderd. Indien nodig kan de chirurg ook de buikspier aanspannen. Als de vetophoping zich alleen onder uw navel bevindt, is de operatie eenvoudiger dan wanneer de ophoping ook boven de navel zit. Indien nodig kan een correctie van de buikwand gecombineerd worden met een liposculptuur van bovenbuik en/of flanken. Littekens zijn onvermijdelijk. Er wordt een dwarse incisie gemaakt in de plooi net boven het schaamhaar, die onder de zogenaamde bikinilijn valt en dus goed te verbergen is. Omdat de navel vaak moet verplaatst worden, zal rond de navel ook een klein littekentje zichtbaar zijn. De operatie duurt gemiddeld anderhalf uur, afhankelijk van de hoeveelheid huid- en vetweefsel dat verwijderd moet worden.

Na de operatie

Na een buikwandcorrectie is het meestal nodig één of twee nachten in het ziekenhuis te blijven. Wanneer de ingreep plaatsvindt in de Baronie, kunt u dezelfde dag al de kliniek verlaten. Indien nodig, kunnen we thuisverpleging voorzien, maar dat is zeldzaam. Hoewel de pijn in het algemeen gering is, zult u toch tien dagen nodig hebben om te herstellen. De eerste dagen is uw buik enigszins gezwollen en pijnlijk. Na ongeveer een week komt u terug om de hechtingen eruit te laten halen. Het nadeel van de littekenvorming weegt over het algemeen ruimschoots op tegen het tevreden gevoel over de behandeling. Na twee tot drie weken kunt u weer aan het werk.

Het resultaat

Het resultaat van een buikwandcorrectie is onmiddellijk zichtbaar na het afhalen van het verband. Er is op dat ogenblik wel nog een zwelling aanwezig, zodat u er mag van uitgaan dat het resultaat nog beter wordt met de ontzwelling.

Complicaties

Complicaties na buikwandcorrecties zijn uiterst zeldzaam. Er kan een nabloeding optreden en soms kan de wond wat moeilijker genezen, zeker bij rokers en wanneer de operatie gecombineerd werd met een liposuctie. Er kan ook een "dood gevoel" ontstaan net boven het litteken. Meestal geneest dit na enkele maanden, maar uitzonderlijk is dit blijvend. De meest frequente complicatie is echter een seroom, wat betekent dat er onder de huid vocht opstapelt. Dit kan soms zelfs gepaard gaan met een echt klotsend gevoel. Deze complicatie is op zich helemaal niet ernstig, maar zal wat meer nacontroles noodzakelijk maken om het vocht weg te zuigen, wat overigens volledig pijnloos gebeurt.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer