Maak uw online afspraak

"Lichaam"
Esthetische genitale chirurgie

Net zoals neuzen, oren of borsten komen ook vrouwelijke genitalia - schaamlippen en vagina - in verschillende vormen en maten voor. De aangeboren vorm verandert bovendien bij de vrouw in de loop van haar leven onder invloed van hormonen, zwangerschappen en bevallingen en natuurlijk ook veroudering. Wat 'de norm' is, is moeilijk te bepalen. Wat voor de een perfect is, kan voor een andere te klein of te groot zijn, en soms zelf hinder (bij het fietsen, lopen of zitten) of schaamte veroorzaken, vooral in de tijd van strings en ontharen.
 
Iedere vrouw heeft het recht om te bepalen hoe haar lichaam er moet uitzien en we zijn er om haar daarbij te helpen. Wij willen er graag toe bij dragen dat U zich goed voelt in Uw eigen lichaam, met een tevreden zelfbeeld als vrouw en ook een normaal gezond seksueel leven met bijhorend genot.
 
We kunnen bijvoorbeeld:

  • te grote schaamlippen verkleinen als die U hinderen bij het vrijen, sporten of zelfs dagelijkse activiteiten, of gewoon in kledij
  • een te brede vagina na bevalling versmallen
  • een pijnlijk litteken die U aan Uw bevalling overhield corrigeren
  • een pubislift of schaamlipvergroting verrichten.
 
Dat allemaal in een discrete en aangename omgeving in het kader van dagkliniek behandeling, onder lokale of algehele verdoving, door een professioneel en ervaren team. De ingrepen kunnen ook gecombineerd worden bv. met de borst- of gelaatschirurgie. In bepaalde gevallen waar een ziekenhuisopname vereist is, kunnen we U behandelen in het ziekenhuis A.Z. Jan Palfijn te Gent.

Pubis liposuctie met of zonder pubis lift

Net zoals op andere plaatsen in het lichaam (billen, buik..) kan zich op de zogenaamde venusheuvel (pubis - gebied net boven het schaambeen) onwelkom vet opstapelen en zelfs na vermageren daar blijven zitten. Dan is liposuctie een mogelijkheid. Een ander probleem is dat de schaamstreek uitzakt na bevalling, operatie of met de leeftijd. Dan komen chirurgische technieken (pubislift) aan bod gecombineerd bv. met (mini-) abdominoplastie of littekencorrectie


Schaamlipverkleining

Labia Reduction Surgery | Dr Glancey ClinicsKleine schaamlippen die te groot zijn kunnen niet alleen esthetisch als onaantrekkelijk worden beschouwd, vaak veroorzaken ze ook functionele hinder bij sporten en bij seksuele activiteit. Een andere indicatie voor operatie kan een aangeboren of verworven (traumatische) asymmetrie zijn, littekenvorming of een huidaandoening. Wanneer gewenst kan ook de overtollige huid van clitoriskapje verwijderd worden. Een schaamlip verkleining is een zeer veelvuldig uitgevoerde operatie die kan doorgaan zowel onder lokale verdoving als onder sedatie. De ingreep duurt ongeveer 1 uur en laat geen tot minimaal zichtbare littekens na.

Schaamlippen vergroten/ opvullen

Labia Majora Augmentation | SpringerLinkVindt de vrouw dat haar grote schaamlippen (bv. na een vermageringskuur) wat te klein of gezakt zijn en wenst zij wat vollere grote schaamlippen te hebben, kan dit verholpen worden met een injectie van een vulmiddel (hyaluronzuur) of met eigen lichaamseigen vet.


Vagina versmallen - verjongen (vagina rejuvenation – reshaping)

VAGINOPLASTY - Surgical Tightening - Vaginoplasty.com - All About ...Tijdens een bevalling worden de vagina en de bekkenbodemspieren uitgerekt en fijne zenuwuiteinden onder druk gezet. Het herstel van de weefsel is nooit volledig perfect, vooral als het over een langdurige of gecompliceerde bevalling gaat. Meestal heeft het vrouwelijk lichaam voldoende reserves om eventuele beschadigingen onopgemerkt op te vangen. Die zijn echter niet oneindig. Met de leeftijd en na aantal bevallingen kan het weefsel bezwijken, de vagina wanden verslappen en blaas verzakken. Met als gevolg zwaartegevoel, onbevredigend of pijnlijk seksueel leven en urinaire incontinentie (urineverlies) bij het hoesten, niezen, lachen, lopen of sporten. Niet iedereen wordt geholpen met bekkenbodemoefeningen en moet een chirurgische oplossing zoeken. Versmallen van de vagina (dus eigenlijk verjongen) door voorwand- of achterwandplastiek of perineoplastiek met of zonder blaaslift behoort tot de mogelijkheden.

Episiotomie (knip) littekencorrectie

Episiotomy | Abdominal KeyDe meeste vrouwen worden bij hun eerste (en soms ook daaropvolgende) bevalling 'geknipt'. Meerderheid van deze wondjes geneest vlot en laat minimale littekens achter. Helaas telt dat niet voor alle vrouwen. Sommigen blijven er last van hebben - bij het vrijen, bij na toilet te gaan, soms ook bij gewoon zitten of fietsen. Een revisie van dit litteken met of zonder perioneoplastie is vaak de enige oplossing.Perineoplastie – Perineum body herstel

VAGINOPLASTY - Surgical Tightening - Vaginoplasty.com - All About ...Sommige vrouwen hebben zogenoemd een 'kort perineum' - de afstand tussen vagina en aars (de dam). Normaal wordt deze gevormd door samenkomst van enkele bekkenbodemspieren en zorgt voor een goede spanning van de vagina en goede werking van de aarssluitspier. Door uitrekking bij de bevalling of door episiotomie (het knipje) verliest deze dam aan zijn stevigheid en goede functie met als gevolg een pijnlijke of niet bevredigende geslachtsgemeenschap, vaginale flatus (windjes en ongewenste geluidjes bij het vrijen) of zelfs incontinentie (onvoldoende controle over ontlasting). Een reconstructie van de dam brengt vaak een belangrijke beterschap.

Maagdenvliesreconstructie - hymenoplastie

Een maagdenvlies (of hymen ook genoemd) is een anatomische cirkelvormige slijmvliesstructuur die de ingang van de schede beschermt. Bij de eerste geslachtsgemeenschap wordt deze gescheurd of open gerokken met vaak minimaal bloedverlies tot gevolg. Net zoals andere organen komt ook het maagdenvlies in verschillende variaties voor. Bij sommige meisjes is het hymen zodanig strak dat ook na meerdere pogingen tot penetratie (binnenbrengen van de penis) dit niet lukt en het vlies heelkundig moet opengemaakt worden. In andere gevallen is het onderontwikkeld of helemaal niet ontwikkeld (1 op 1000) of geraakt het ongewild beschadigd bij een trauma (tampon, ongeval) of door verkrachting. Indien de vrouw het wenst, bestaan er hedendaags verschillende mogelijkheden om het maagdenvlies te herstellen (reconstrueren).
 

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer