Maak uw online afspraak

"Voor Mannen"
Mannen en esthetische chirurgie

Ook mannen overwegen steeds vaker plastische chirurgie. Principieel zijn dezelfde ingrepen mogelijk zoals bij dames, maar vanuit anatomisch oogpunt zijn kleine technische verschillen in acht te nemen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende esthetische correcties bij mannen.
 

Borstverkleining - Gynaecomastie behandeling

Gynecomastia Plastic Surgery - CMC Hospital Mohali

Gynaecomastie betekent borstvorming bij mannen. Het probleem kan zich stellen in de puberteit, en dan dient men zeker 1 jaar af te wachten alvorens een ingreep te overwegen want deze vorm van klierontwikkeling kan weer spontaan verdwijnen na de puberteit. Wanneer er zich borstvorming voordoet op latere leeftijd kan dit zowel vetweefsel of klierweefsel betreffen. Daarom is vaak een echografie aangewezen om dit onderscheid te maken. Beide vormen van borstontwikkeling moeten immers op een verschillende manier behandeld worden. Betreft het enkel vetweefsel, dan kan dat verholpen worden met een liposuctie. Wanneer er op echografie aanwijzingen zijn dat het klierweefsel betreft, dan moet dit klierweefsel chirurgisch worden verwijderd.
 

Liposuctie

Male Liposuction - A Consumer Guide to Liposuction for MenLiposuctie voor het verwijderen van ongewenst vet rond de buik, heupen (love handles) en borst is ook bij mannen zeer populair. Er belangrijk verschil met dames, is dat bij mannen vaker het vet zich in de buikholte bevindt, het typische bierbuikje. Dit inwendige vet kan echter niet verholpen worden met een liposuctie. Enkel het onderhuidse vet kan worden verwijderd.
 

Ooglidcorrectie en verwijderen van wallen

Male Eye Bag Removal Surgery (Blepharoplasty) - MyBreastNet zoals bij dames kunnen mannen hun uitstraling veel verbeteren door een ooglidcorrectie. De vermoeide blik kan hierdoor worden verbeterd. Ook hier zal de aanpak lichtjes verschillen in vergelijking met dames, want overcorrectie moet ten zeerste worden vermeden, want een overcorrectie leidt tot een te vrouwelijk uitzicht.
 

Neuscorrectie

Nose surgery: rhinoplasty, septoplasty and turbinoplastyOok een neuscorrectie bij mannen vraagt een andere aanpak dan bij dames. Er is een verschil in anatomie tussen de geslachten. Een aantrekkelijke vrouwelijke neus zal bij een man helemaal niet aantrekkelijk overkomen. Het verschil zit hem in belangrijke details zoals de hoek die gemaakt wordt tussen neus en bovenlip, de breedte van de neusrug en zo verder. De preoperatieve planning is dan ook fundamenteel verschillend tussen mannen en vrouwen.
 

Rimpelbehandelingen, lasers, botuline en fillers

Deze behandelingen zijn toenemend populair bij mannen. De aanpak verschilt amper met deze bij dames.
 

Face en halslift

How to Take Care of Suction Dentures | Hayven DenturesOok meer en meer mannen laten face en hals lifts uitvoeren. Ook hier een lichtjes andere aanpak dan bij dames. Dat heeft er vooral mee te maken dat er vaak moet rekening gehouden met haartooi, mogelijke kaalheid en baardgroei.
 

Haartransplantatie

Uiteraard bieden zich meer mannen dan vrouwen zich aan voor een haartransplantatie. Mannen hebben nu eenmaal meer last van kaalheid dan vrouwen. Het is ook mogelijk baard- en snorzone te behandelen.

Heeft u bijkomende vragen over plastische of esthetische chirurgie?

Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Maak een online afspraak

T. +32 50 55 89 00      |      info@debaronie.eu

Cookies
Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer